Γινόμαστε περισσότεροι! Γινόμαστε δυνατότεροι!!!

Η «Ανοιχτή Συνέλευση Κεφαλλονιάς – Ιθάκης ενάντια στην Εξόρυξη Υδρογονανθράκων»

Όσο θα γιγαντώνεται αυτό το Κίνημα για τη φύση το περιβάλλον και τις ζωές μας, τόσο θα ξορκίζουμε το κακό να φύγει γρηγορότερα μακριά από τον τόπο μας και φυσικά δεν εννοούμε μοναχά την  Ήπειρο.

Η δημιουργία της ομάδας οφείλεται στην άμεση πιθανότητα για Έρευνα (γεωτρήσεις) και Εξόρυξη υδρογονανθράκων στη Δυτική Ελλάδα (Βόρειο Ιόνιο ως Νοτιοδυτική Κρήτη).

Σκοπό έχει να ευαισθητοποιήσει κατοίκους των δύο νησιών και να δημιουργήσει τη δυνατότητα Ανοιχτών – Μη ιεραρχικών Συζητήσεων / Συνελεύσεων, όπου θα μπορούμε να συνευρισκόμαστε, να ενημερωνόμαστε και να προχωρούμε σε δράσεις, βάζοντας εμπόδιο στα καταστροφικά σχέδια κράτους και εταιρειών.

Ανάλογες προσπάθειες έχουν ξεκινήσει εδώ και καιρό στη Δυτική Ελλάδα μιας και ο εξορυκτικός χάρτης περιλαμβάνει και χερσαίες περιοχές (Ήπειρο, Αιτωλοακαρνανία, ΒΔ Πελοπόννησο). Ήδη σε ολόκληρη την Ήπειρο οι κάτοικοι έχουν δημιουργήσει ένα δυναμικό κίνημα ενάντια στην εξόρυξη και έχουν καταφέρει να περιορίσουν τις δραστηριότητες.

Η ομάδα είναι ανοιχτή προς όσους/ες συμμερίζονται τον προβληματισμό, μένοντας μακριά από αναθετικές λογικές που ψάχνουν λύσεις σε θεσμικούς – κρατικούς φορείς, μιας και αυτοί είναι που έχουν ανοίξει το δρόμο στις πετρελαϊκές εταιρείες για έρευνα στην περιοχή, σαρώνοντας το Ιόνιο με τα ερευνητικά τους πλοία.

Ο τρόπος λειτουργίας της ομάδας θα καθοριστεί σταδιακά από τα άτομα που θα συμμετέχουν.
Θα ακολουθήσει αναλυτικό ενημερωτικό κείμενο και ανοιχτό κάλεσμα σε συνέλευση-γνωριμία.

ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΛΑΪΚΕΣ

Την χώρα μας ούτε την ξεπουλάμε, ούτε πρόκειται να τη θυσιάσουμε στο βωμό κάθε βρώμικης δικής σας προσδοκίας…

Τούτες τις θάλασσες, τούτα τα δάση, τούτα τα βουνά, θα τα προστατέψουμε ΟΛΟΙ μαζί ΕΝΩΜΕΝΟΙ και τίποτα δεν μπορεί να μας σταματήσει, από τον δίκαιο αυτό αγώνα!!!

Κοινοποίηση:

FacebookTwitterGoogleTumblrPinterestEmail this pagePrint this page


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

1 Απάντηση

  1. Ο/Η Eleni Stergiopoulou λέει:

    Ο τίτλος εκπέμπει αισιοδοξία!!! Το θέμα των εξορύξεων θα αποτελέσει την τέλεια… ταφόπλακα της Ηπείρου και του Ιονίου. Κοινός ο κίνδυνος, κοινή η αντίσταση, κοινό το πλαίσιο των κινητοποιήσεων και κοινός ο στόχος για την αποτροπή των επιδιώξεών τους.

Αφήστε μια απάντηση

ή κάντε κλικ στο I accept the terms and conditions και συνδεθείτε άμεσα μέσα από τα social media.
We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website.