Έχετε γεια βρυσούλες Τι δουλειά έχουν οι Καραγκούνες στο Σύνταγμα; Το κίνημα ενάντια στις εξορύξεις στην Ήπειρο και την Κρήτη διαμαρτύρεται χορεύοντας το «έχετε γεια βρυσούλες>>

«Τι στο καλό είναι αυτές οι Καραγκούνες που χορεύουν στο Σύνταγμα;». Ήταν η απορία των περαστικών πρωί-πρωί Δευτέρας, όταν τις συναντούσαν πιασμένες χέρι-χέρι να διαμαρτύρονται χορεύοντας μπροστά στην αλλαγή της φρουράς, στις κυλιόμενες σκάλες του μετρό και στον πεζόδρομο της Βουκουρεστίου. 
Είχε προηγηθεί μια δράση τους στο Ηρώδειο, όταν σηκώθηκαν από τη θέση τους και άρχισαν να χορεύουν συρτό (στο ρυθμό του «Έχετε γεια βρυσούλες»), κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης «η Ήπειρος Ταξιδεύει» στις 3 του μήνα, και έπεται συνέχεια γιατί πρόκειται για ακτιβιστική δράση με σοβαρό σκοπό. Στόχος μας, θα ‘λεγα απαίτησή μας, είναι να ξεκινήσει ο σωστός και σοβαρός δημόσιος διάλογος που θα έπρεπε να έχει γίνει πριν υπογραφούν τόσες συμβάσεις για εξορύξεις υδρογονανθράκων από το 2013-14 και μετά σε μερικές από τις πιο παρθένες και μαγικές περιοχές της χώρας μας: Ήπειρος, Άρτα, Πρεβέζα, Ιόνιο, Κρήτη. 
Τις συναντήσαμε λίγο μετά τον σημερινό χορό και μας εξήγησαν γιατί το κάνουν: «Στόχος μας, θα ‘λεγα απαίτησή μας, είναι να ξεκινήσει ο σωστός και σοβαρός δημόσιος διάλογος που θα έπρεπε να έχει γίνει πριν υπογραφούν τόσες συμβάσεις για εξορύξεις υδρογονανθράκων από το 2013-14 και μετά, σε μερικές από τις πιο παρθένες και μαγικές περιοχές της χώρας μας: Ήπειρος, Άρτα, Πρέβεζα, Ιόνιο, Κρήτη. 
Απαιτούμε έναν δημόσιο διάλογο που θα εξηγήσει με τρόπο κατανοητό σε όλους τους Έλληνες πολίτες καθώς και τους ξένους που είναι ερωτευμένοι με την ελληνική θάλασσα, τα βουνά και τα ποτάμια μας, το τι ακριβώς γίνεται, γιατί και με τι κόστος. 
Ειδικά τώρα, μετά το πρόσφατο report του ΟΗΕ που λέει πως έχουμε 12 χρόνια μέχρι τις μη-αναστρέψιμες κλιματικές αλλαγές, 12 χρόνια, δηλαδή, που μας δίνονται για να μεταβούμε όλοι, μηδενός εξαιρουμένου, σε ένα διεθνές οικονομικό μοντέλο μηδενικού άνθρακα, που σημαίνει ότι δεν μπορούμε καν να κάψουμε το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο που έχει ήδη εξορυχθεί διεθνώς, όχι να ψάχνουμε για καινούργιο στις πιο δύσκολες περιοχές!
Πηγή: www.lifo.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

4 × 4 =