Με αφορμή… τη νέα καμπάνια μας ενάντια στις εξορύξεις

Πηγή: sevepirus.gr

"Ο αγαπητός Ηπειρώτης ηθοποιός Τάσος Νούσιας "χάρισε" τη φωνή του στη νέα ραδιοφωνική και Internet-ική καμπάνια μας."

Με τη φωνή του γνωστού ηθοποιού Τάσου Νούσια ξεκίνησε η νέα καμπάνια ενάντια στις εξορύξεις υδρογονανθράκων στην Ήπειρο και το Ιόνιο.

Ο αγαπητός Ηπειρώτης ηθοποιός “χάρισε” τη φωνή του στη νέα ραδιοφωνική και Internet-ική καμπάνια μας. Το σποτ παίζεται ήδη σε ορισμένες ραδιοφωνικές συχνότητες και internet-ικά από το savepirus.gr και πολλά άλλα site, με τους πολίτες να επιχειρούν να θέσουν προ των ευθυνών τους, πολιτικό σύστημα και τοπική αυτοδιοίκηση.

Μέχρι τώρα ορισμένα κόμματα και αυτοδιοικητικές παρατάξεις αποκρύπτουν τις επαχθείς συνέπειες των εξορύξεων, συμβαδίζοντας με τα μεγάλα πετρελαϊκά οικονομικά συμφέροντα, αδιαφορώντας στην κυριολεξία για το μέλλον της Ηπείρου.

Ενόψει των ευρωεκλογών, μάλιστα, στην Ευρώπη ένα μεγάλο μέρος της συζήτησης αφιερώνεται στην κλιματική αλλαγή και τις συνέπειες που αυτή έχει στο φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον. Στην Ελλάδα, δυστυχώς, πολλοί επίδοξοι αιρετοί άλλοτε αποφεύγουν να πάρουν θέση και άλλοτε αποκρύπτουν την πραγματικότητα.

Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και στο κεντρικό πολιτικό σύστημα, όπου κυριαρχούν τα κότερα και τα ελικόπτερα  για τις διακοπές τω κρατούντων, χωρίς να γίνεται καμιά ιδιαίτερη αναφορά για την επερχόμενη καταστροφή.

Τις τελευταίες μέρες, και ενόψει των καλπών της Κυριακής, ορισμένοι επί μήνες σιωπούντες αυτοδιοικητικοί αναγκάστηκαν να πάρουν θέση με τη σχετική (πάντα) δειλία.

Και αυτό γίνεται επειδή το κομματικό σύστημα – και η αυτοδιοίκηση –  παζαρεύει τις ελάχιστες  πρόσκαιρες και κακοπληρωμένες θέσεις μικρού αριθμού εργαζομένων.

Χωρίς να αναλογίζονται τις ευθύνες που έχουν, κινούνται στην «κομματική γραμμή», αδιαφορώντας για τα επώδυνα παρεπόμενα των τοπικών κοινωνιών, των οποίων τα συμφέροντα υποτίθεται ότι υπηρετούν.

Ο Τάσος Νούσιας έδωσε και ραδιοφωνική συνέντευξη στην εκπομπή “Στα μικρόφωνα της ΕΡΑ”, με τον δημοσιογράφο Σωτήρη Αργύρη στην ΕΡΤ Ιωαννίνων, για το θέμα των εξορύξεων.

“Το Αντιεξορυκτικό Κίνημα δεν πρόκειται να Υποχωρήσει”

Αντίθετα θα εντείνει τον αγώνα ενάντια στην καταστροφή κάθε παραγωγικής δραστηριότητας, έχοντας ως παρακαταθήκη τις συγκεντρώσεις της 1ης Ιουνίου του 2018 και τις φετινές της 21ης Φεβρουαρίου στην Αθήνα και της 11ης Μάη στα Ιωάννινα.

κατεβάστε το αρχείο σε μορφή PNG

862 Downloads

Καμπάνια: “Εκλογές – Καλοκαίρι 2019”

Κατεβάστε ελεύθερα το spot μας σε μορφή αρχείου “mp3”

1954 Downloads

 

Ευχαριστούμε θερμά τον ηθοποιό Τάσο Νούσια για το “χάρισμα” της φωνής του στον κοινό αγώνα..! 

Μουσικός “συμπρωταγωνιστής & συνοδός” το κομμάτι των Villagers of Ioannina City, Zvara

“Μα όποιος δεν παλέψει…” – στίχοι του Αργύρη Χατζηνάκη, δανεισμένοι από το καινούριο τραγούδι της Μελίνας Ασλανίδου, σε μουσική Ανδρέα Λαμπρουνάκη

Το ΟΧΙ στις εξορύξεις υδρογονανθράκων κερδίζει όλο και περισσότερους πολίτες, οι οποίοι ανησυχούν βασίμως για την επόμενη εφιαλτική μέρα και στέλνουν καθημερινά το δικό τους μήνυμα στους υποστηρικτές της απαξίωσης της δικής μας καθημερινότητας.

Οι πολίτες δεν υποχωρούν και είναι βέβαιο πως αν όλοι ενημερωθούν για τις καταστροφικές επιπτώσεις, τότε ο δρόμος της εξορυκτικής πετρελαϊκής πολιτικής θα έχει άδοξο τέλος και τα γεωτρύπανα θα απομακρυνθούν από την Ήπειρο και το Ιόνιο.

Θα γίνει όπως και στα Κανάρια Νησιά και θα είναι η απαρχή για ένα αναπτυξιακό σχέδιο που θα στηρίζεται στα τόσα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Ηπείρου.

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΕΞΟΡΥΞΕΙΣ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ – IONIO ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ

Κοινοποίηση:

FacebookTwitterTumblrPinterestEmail this pagePrint this page


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

twelve + 13 =