Χαλκίδα: Ενημερωτική εκδήλωση για το ταξίδι των Ζαπατίστας στην Ευρώπη

Η συνέλευση υποδοχής των Ζαπατίστας στην Εύβοια καλεί σε ενημερωτική συζήτηση με αφορμή τον ερχομό των Ζαπατίστας στην Ευρώπη.Η εκδήλωση, στο πλαίσιο της πανελλαδικής δικτύωσης κινημάτων, ατόμων και συλλογικοτήτων, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 11 Ιουνίου στο θεατράκι Κωτσοπούλου (Μέσα Παναγίτσα) στη Χαλκίδα.

Από τις 8.30 το απόγευμα.
-Περιλαμβάνει ιστορική αναδρομή – γνωριμία την εξέγερση των Ζαπατίστας, ενώ θα προβληθεί βίντεο για τον ζαπατίστικο συνεταιρισμό παραγωγής καφέ «Σιτ Λέκιλ Λουμ».
-Στο χώρο θα διατίθεται υλικό για την οικονομική ενίσχυση του ταξιδιού (τσάντες, μπλούζες, κονκάρδες) και θα λειτουργήσει έκθεση αρχειακού έντυπου υλικού (περιοδικά Σήματα Καπνού, Αλάνα, Resistencias κλπ.).
Το πολύχρωμο καραβάνι τους έρχεται στην Ευρώπη για να ανοίξουμε, από κοινού, δρόμους εκεί που δεν υπάρχουν. Από την 1η Ιανουαρίου του 1994 το πείραμα με επίκεντρο την Τσιάπας στο Μεξικό, ξεφεύγοντας από το παραδοσιακό μοντέλο της πεφωτισμένης πρωτοπορίας, έβαλε στην παγκόσμια ατζέντα τη μη κατάληψη εξουσίας, όπως διατυπώνεται και στις εφτά αρχές, πάνω στις οποίες στηρίζεται το Ζαπατιστικό οικοδόμημα της αυτοοργάνωσης και αυτονομίας. Δηλαδή: Να υπακούν χωρίς να διοικούν. Να αντιπροσωπεύουν χωρίς να αντικαθιστούν. Να μετακινούνται προς τα κάτω και όχι προς τα πάνω (άρνηση της εξουσίας). Να υπηρετούν, χωρίς να υπηρετούνται. Να δημιουργούν, χωρίς να καταστρέφουν. Να προτείνουν, χωρίς να επιβάλλουν. Να πείθουν, χωρίς να κατακτούν. Για χιλιάδες άτομα οι Ζαπατίστας αποτελούν μια γόνιμη πηγή έμπνευσης σε όλο τον πλανήτη, ένα παγκόσμιο παράδειγμα αντίστασης στο νεοφιλελεύθερο TINA (The Is No Alternative-Δεν υπάρχει εναλλακτική). Το βιώνουμε και στον ελλαδικό χώρο, με την επέλαση της καπιταλιστικής μηχανής σε όλο και περισσότερες πτυχές της ζωής μας, εντονότερα τα τελευταία χρόνια με τη λεηλασία της φύσης στο όνομα της «ανάπτυξης», όπως συμβαίνει στην Εύβοια με την αιολική φρενίτιδα, τις εξορύξεις, τη ρύπανση ακτών, υγροβιοτόπων, εδαφών, την οικοδόμηση περιφράξεων για ός@ς δεν χωρούν στην περίφημη κανονικότητα της εκμετάλλευσης.

Απαραίτητη η τήρηση των μέτρων αλληλοπροστασίας από τον Covid – 19.


ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΤΩΝ ΖΑΠΑΤΙΣΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ

Επικοινωνία: zapat21@riseup.net

https://karavanizapatista.espivblogs.net (Πανελλαδική δικτύωση συντονισμού για τις γέφυρες της αξιοπρέπειας, των συναντήσεων και των αγώνων)

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

six − one =