ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΗ ΛΑΖΑΡΟ ΑΓΓΕΛΟΥ

 

O Λάζαρος Αγγέλου, μέλος της Κίνησης 136, έφυγε ξαφνικά από κοντά μας πριν μερικές μέρες. Ήταν για την Κίνηση Πολιτών Πηλίου και Βόλου για το Νερό, μια οδυνηρή είδηση γιατί συνηθίσαμε να τον βλέπουμε τους τελευταίους δύο μήνες παρόντα και ενεργό στις διαδικτυακές συζητήσεις για την επανεκκίνηση της Πανελλαδικής Συμμαχίας για το Νερό.  Παρά την επιδείνωση του σοβαρού προβλήματος υγείας που αντιμετώπιζε, για το οποίο δεν είμασταν ενήμεροι, ήταν εκεί, πράος και εποικοδομητικός στις συναντήσεις αυτές, με συνεχείς παραινέσεις για μια δεκτική στη διαφορετική άποψη συνεύρεση,  ώστε να συνεχίσουμε ενωμένοι τον αγώνα μας για την προστασία του Νερού και των φυσικών αγαθών, για Γη και Ελευθερία.

Στο παρελθόν είχαμε ως Κίνηση μαζί του εξαιρετική συνεργασία και μας βοήθησε με τις γνώσεις και τις επαφές του, να διαμορφώσουμε  μια βασισμένη στη λογική και την επιστήμη άποψη για τα ζητήματα του Νερού, να αποτρέψουμε την ιδιωτικοποίηση και να επανακτήσουμε ως τοπικές κοινωνίες τον έλεγχο της άρδευσης. Ο Άγγελος έφυγε, θα είναι ωστόσο παρών στον αγώνα μας που θα συνεχιστεί μέχρι να πετύχουμε τους στόχους μας σε τοπικό, πανελλαδικό και παγκόσμιο επίπεδο.

Πέραν της συμμετοχής του στο Κίνημα του Νερού, ήταν πρωτεργάτης στην ίδρυση και βασικός πυλώνας στη διακυβέρνηση πολλών συνεργατικών εγχειρημάτων, όπως της ΠΡΩ.Σ.Κ.ΑΛ.Ο. (Πρωτοβουλία Συνεργασίας για την Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία), του κοινωνικού καταναλωτικού συνεταιρισμού Θεσσαλονίκης “Βίος Coop”, της “Κίνησης 136” για τη συνεργατική διαχείριση του νερού, του Λαϊκού Πανεπιστημίου Κοινωνικής Αλληλέγγυας Οικονομίας “UnivSSE Coop”, του συνεταιρισμού κοινωνικής διαχείρισης αποβλήτων “αναβίωσις”, της κοινοπραξίας φορέων ΚΑΛΟ “Τα πάντα RE”, της Ένωσης φορέων ΚΑΛΟ Κεν. Μακεδονίας.

Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας στους συγγενείς, φίλους και συναγωνιστές του.

Κοινοποίηση:

FacebookTwitterTumblrPinterestEmail this pagePrint this page


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...